Studio
Studio Studio

Grafische vormgeving: van folders tot animatiefilms

Grafische vormgeving kent vele verschijningsvormen. In de studio van Li Moon Haarlem werken gedreven vormgevers dagelijks aan folders, maar ook complexe infographics en animatiefilms. Grafisch werk dat jouw boodschap verspreid.

‘Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media,’ aldus Wikipedia, ‘met als doel om mensen iets mee te delen.’ Dat is de kern van wat we dagelijks nog steeds doen, hier in onze Haarlemse studio aan ‘t Spaarne.

Studio aan de keukentafel

We schrijven 2003. Bea Mienis en Lisly Pieterse hebben een handvol getalenteerde vormgevers om zich heen verzameld. Aan een Amsterdamse keukentafel start Li Moon, een bureau voor grafische vormgeving als netwerkorganisatie van zelfstandig werkende vormgevers.
In een tijd dat het woord ‘flexplek’ voor Van Dale’s woordenboek nog niet bestond en bedrijven het personeel nog keurig in dienst nam, bedachten zij dat Li Moon heel goed zonder vast personeel of duur bedrijfspand kon.
De Amsterdamse keukentafel van Lisly werd tot vergader- en ontmoetingsplek uitgeroepen. Directeuren en managers van Unilever, Dirk van den Broek en Hema schoven eerst nog aarzelend aan. De boardroom had er al snel een geduchte concurrent bij.

Studio aan ‘t Spaarne

We schrijven 2017. De keukentafel is nog steeds het bruisend hart van Li Moon. Alleen staat de keukentafel nu sinds een jaar of tien in Haarlem. In Figeestate, een monument uit de industriële oudheid.
Grafische vormgeving was ooit de kern van wat we doen bij Li Moon en dat is het nog steeds. We raken nog steeds in vervoering van een enthousiaste opdrachtgever die zijn boodschap optimaal vormgegeven ziet. Dan is onze missie geslaagd.
Aan het hart- en handwerk van toen, hebben we hoofdwerk toegevoegd. Vormgeving kan niet zonder goede strategie. En die strategie kent in grafische vormgeving meer verschijningsvormen dan ooit: we maken nog steeds folders, magazines en andere printmedia, maar ook complexe infographics, websites en animatiefilms – grafische vormgeving in dienst van jouw boodschap.

Ook een boodschap laten vormgeven? Li Moon werkt die uit voor midden- en grootbedrijf. Vertel ons jouw boodschap en onder het genot van een kop koffie, vertellen wij je dan graag wat we voor jou kunnen betekenen.