Reclamefolders
Reclamefolders Reclamefolders

Reclamefolders zijn een must voor retailers

Reclamefolders zijn nog steeds het meest effectieve en efficiënte massamedium in reclameland. Zelfs onder jongeren zijn reclamefolders populair. Na televisiereclame vormen reclamefolders het tweede massamedium van Nederland.

Ook in 2017 is de waardering voor reclamefolders onverminderd hoog. De NOM Folder Monitor meldt dat meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) de folder zou missen als deze niet meer zou bestaan.

Reclamefolders ook leading onder jongeren

De reclamefolder is de favoriet van consumenten om door retailers te worden geïnformeerd, zo blijkt uit het onderzoek van Cross Channel Retail van ABN AMRO. Uit dat onderzoek blijkt bovendien dat de folder ook onder jongeren leading is.
In het onderzoek Cross Channel Retail schetst ABN AMRO de toekomst van folders. ‘Offline zoeken doen mensen thuis of in de winkels, maar dan wel met behulp van gedrukte media van diezelfde winkels.’ Folders zijn hierbij het belangrijkste massamedium. Radio en televisie vallen volgens ABN AMRO terug.

Reclamefolders belangrijk in mediamix

Reclamefolders blijven dus belangrijk en wij, als retailreclamebureau, maken ze nog graag. De retailstudio vormt het hart van ons bedrijf. Sinds 2003 hebben we folderconcepten ontwikkeld voor veel grote retailers. Zo maakten wij folders voor Hema, Dirk van den Broek, Op=Op Voordeelshop, KwikFit en DirckIII. Reclamefolders zijn nog steeds van grote waarde en bovendien goed te combineren met e-mailmarketing, social media en online-folderacties.

Conversie is koning

Wekelijks ontwikkelen de vormgevers in onze studio reclamefolders die een retailmerk versterken. Dat doen we met pakkende, op de huid van de doelgroep geschreven copy en een aantrekkelijke vormgeving (al dan niet in thematische opmaak) en met conversiekracht vormgegeven prijssignalen. Voor een goede folder geldt dat conversie koning is. Het resultaat van een goede reclamefolder is gelijk zichtbaar in je omzetresultaat.

Weten wat Li Moon Retail voor jou kan doen? Neem contact met ons op. We plannen graag een afspraak om te kijken hoe reclamefolders jouw omzet kunnen versterken.