Winkelinterieur
Winkelinterieur Winkelinterieur

Winkelinterieur bepalend voor customer experience en omzet

De behoeften van consumenten veranderen continu. Past het winkelinterieur van jouw klanten nog wel bij de customer experience van jouw merk of concept? Li Moon ontwerpt winkelinterieurs waarin customer experience en conversie centraal staan.

Bij Li Moon werken we zowel voor nuchtere retailers als Op=Op Voordeelshop en KwikFit als winkelketens die zich in meer premium marktsegmenten begeven. Van de laatste categorie zijn de Amsterdamse salon Het Haartheater – flagshipstore van het merk RedKen – en de woonwinkelformule HomeMade_By voorbeelden. Voor welk publiek we ook ontwerpen, een winkelinterieur moet altijd een optimale customer experience en volop conversiekansen bieden.

Winkelvloer als ziel van een formule

Het ontwerpen van een winkelinterieur begint met een grondige analyse van de verkoopdoelstellingen, de doelgroep en het assortiment. Het is belangrijk dat een winkelinterieur voor een optimale winkel- of servicebeleving zorgt bij het winkelend publiek. Wij beschouwen de winkelvloer als de ziel van het winkelbedrijf. Als er op de winkelvloer iets niet klopt, straalt dat uit naar de rest van het bedrijf.

De meest klantvriendelijke garage van Nederland

Enkele jaren geleden kwam KwikFit bij ons met een ambitieuze doelstelling. Het garagebedrijf met 180 vestigingen wilde het meest klantvriendelijke garagebedrijf van Nederland worden. Wij namen eerst de welkomstbalies en ontvangstruimten onder handen. Klantvriendelijkheid begint bij een warm welkom in een vriendelijke sfeer.

Kleur in je winkelinterieur

Kleur kan op de winkelvloer een belangrijke beïnvloedingsfactor zijn van koopgedrag. Zo staat de kleur rood als ‘warm’ te boek en ‘blauw’ juist als koel en afstandelijk. De Amerikaanse onderzoekers Bellizzi en Hite (1992) onderzochten of deze kleuren van invloed waren op consumenten die in een elektronicawinkel een televisietoestel kochten.
Consumenten, zo toonde hun onderzoek aan, kochten opmerkelijk vaker een toestel in een blauw gekleurde winkel, dan in een winkel met rood in het interieur.
Kleuren, beelden, vormgeving en meubels; alle elementen samen vormen het pallet waarmee wij jouw winkelinterieur vormgeven.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.